Basgarderob

Den första plagg i en basgarderob är en vit skjorta. Troligen har du hört flera gånger att det är en av dem mest universella kläddel och jag håller med det i 100 %. Vit skjorta passar till alla andra plagg i din garderob och du kan använda den för olika tillfällen. Du kan matcha vit skjorta med en pennkjol eller tygbyxor för att skaffa en elegant outfit. Mer casual stil ger vit skjorta i samband med jeans eller under en kashmirtröja. Även i sportiga outfits hittar vit skjorta sin plats. När du väljer vit skjorta satsa på bra kvalité (den bästa tygen är bomull eller bomull med elastan) och universellt snitt.

Kavaj är den andra plagg som är viktig i basgarderob.  När du tänker kavaj kommer det i första hand en bild på en elegant outfit. Det är solklart att kavajen kommer att passa utmärkt för de som älskar klassisk stil men du kan matcha kavaj inte bara med tygbyxor eller pennkjol. Den plaggen kan du använda till casuala outfits med, till exempel, jeans, T-shirt och sneackers. Du kan matcha kavajen även med sweatshirt.  Som vanligt satsa på bra kvalité och den bästa tygen för kavaj är utan tvekan ull. När det gäller färger börja ditt kavajäventyr med neutrala färger som mörkblått, svart eller grått.

Ett viktigt plagg i basgarderob är jeans. De är bekväma och passar till nästan alla tillfällen. Ett par mörkblått jeans med ett tidlöst snitt kommer att hjälpa dig att skapa många outfits. Gillar du klassiken- matcha dem med en vit skjorta eller en sidenblus-enkel och stilig. Är du sugen på mer casual look? Välj i stället en randning tröja. När det gäller tyg välj 98% bomull och 2 % elastan eller 100% bomull- den som kallas rå jeans. Kom ihåg att det borde vara så mycket bomull som möjligt (undvik polyester). Mest tidlöst snitt är normal midja och straight respektive slim modell.

Min basgarderob kan inte finnas utan en kashmirtröja (respektive ulltröja). Den mest universella är enfärgade tröja och färger som är bra att välja är framför allt grått, beige eller mörkblått.  En klassik tröja med universellt snitt kommer att passa utmärkt till alla andra plagg i din garderob. Du kan matcha den med jeans, tygbyxor eller kjol. Om du sätter den på en vit skjorta eller en blus med fin krage, skapar du en stilig och intressant outfit. Kvalité är väldigt viktig när du köper en tröja. Välj kashmir, ull, merinoull eller alpackaull då kommer plagg att stanna med dig längre och värma dig på riktig. Undvik akryl och polyester eftersom din kropp inte kommer att andas i dessa tyg. Välj tröjan med enkel snitt, enfärgad och med V-ringning eller halskrage.

Mörk klänning är ett plagg som fyller alla kriterier för att bli must have i din basgarderob. Det passar till olika tillfällen och  är en livboj vid en oväntad fest. Mest universell färg är mörkblått och svart. När du matchar mörk  klänning med pumps, kuvertväska och smycken är du färdig för nästan alla typer av fester. Men med den klänningen kan du skapa inte bara eleganta outfits. Om du gillar casual eller sportig stil matcha den med vit sneackers och jeansjacka. Mest universellt snitt som passar alla siluetter är omlottklänning. Bra tyg för klänning är ull, siden, bomull eller viskos. Blandning med polyester är också acceptabel men undvik 100% polyester.